Nuuk Lufthavn igen godkendt til internationale flyvninger

13-10-2024

Trafikstyrelsen har efter tilsyn på security-området godkendt, at Nuuk Lufthavn igen kan håndtere internationale flyvninger.

Den 13. august 2024 suspenderede Trafikstyrelsen Nuuk Lufthavns godkendelse til at håndtere udenrigsflyvninger fra Nuuk Lufthavn som følge af væsentlige mangler i de sikkerhedsforanstaltninger på security-området, der skal være til stede for at håndtere internationale flyvninger.

Trafikstyrelsens har på et tilsyn fra den 11.-13. oktober på ny gennemgået lufthavnens sikkerhedsforanstaltninger på security-området og konstateret, at manglerne er udbedret på tilfredsstillende vis.

På den baggrund har Trafikstyrelsen meddelt Greenland Airports, at suspensionen kan ophæves, og at Nuuk Lufthavn dermed kan åbne for internationale flyvningerne fra Nuuk.

I den kommende tid skal Trafikstyrelsen godkende en række andre sikkerhedsforhold i Nuuk Lufthavn, før lufthavnen officielt er klar til at åbne for atlantflyvninger. Det gælder fx lufthavnens brand- og redningsberedskab, sikkerhedsprocedurer, reglerne for styring af lufttrafikken, samt fx skilte og udstyr til den 2.200 meter lange landingsbane.