Journalnummer TS6040103-00072

Etablering af indtag og udledning af havvand ifm. energicentral i Københavns Nordhavn

19-11-2020

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 10. august 2020 fra HOFOR, om tilladelse til etablering af vandindtag og vandudledning i forbindelse med opførelse af anlæg til fjernvarme og fjernkøling beliggende Nordhavn, Kbh.

 

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har modtaget ansøgning af 10. august 2020 fra HOFOR, om tilladelse til etablering af vandindtag og vandudledning i forbindelse med opførelse af anlæg til fjernvarme og fjernkøling beliggende Sundkrogsgade 23, Nordhavn, Kbh. Anlægget vil gennem en varmepumpe udnytte vandet fra havnen til fjernvarme. Havnevandet, som har en temperatur på mellem ca. 2 og 20 °C afhængigt af årstiden, ledes ind i varmepumpen og afkøles til mellem ca. 0,5 og 15 °C. Vandet indvindes i et indtagsbygværk i form af et havvandskammer med en forventet placering på det sydvestlige hjørne af Levantkaj Vest. Der etableres udløb til Kalkbrænderiløbet.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen varetager statens højhedsret på søterritoriet i Københavns Havn jf. den kongelige resolution af 3. februar 2014 og § 1, nr. 3, i bekendtgørelse nr. 797 af 21. juni 2016 om ændring af bekendtgørelse om Kystdirektoratets opgaver og beføjelser og om klageadgang.

Københavns Kommune er VVM-myndighed for selve energicentralen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal give tilladelse til bygværkerne til indtag og udledning af havnevandet – herunder vurdere eventuelle miljøkonsekvenser.

Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træffer afgørelse i sagen, skal styrelsen udbede sig bemærkninger til det ansøgte.

I så tilfælde bedes det samtidig oplyst, hvilke forhold der anbefales at skulle lægges vægt på ved styrelsens vurdering.

Eventuelle bemærkninger til projektet bedes indsendt senest den 16. september 2020 til VVM@tbst.dk cc. geag@tbst.dk med henvisning til journalnummer TS6040103-00072.

Det bemærkes, at man ved at afgive høringssvar samtykker til offentliggørelse, herunder af afsenders navn og mailadresse.

Hvis bemærkninger ikke er modtaget ved fristens udløb, går styrelsen ud fra, at der ikke haves bemærkninger til ansøgningen, hvilket vil blive lagt til grund i den videre sagsbehandling.