Jernbanesikkerhed

Der udføres service på styrelsens IT-systemer i weekenden

Servicen kan medføre, at en række systemer er utilgængelige eller ustabile i perioden lørdag den 27. februar kl. 07.00 til og med mandag den 1. marts kl. 08.00. Vi beklager ulejligheden.

4. jernbanepakke

Den 16. juni 2020 blev EU's 4. jernbanepakke implementeret i Danmark. Jernbanepakken skal bidrage til at åbne den europæiske jernbanesektor for øget konkurrence og dermed skabe et Single European Railway Area.

Ansøg om helbredsgodkendelse

Personer, der udfører funktioner med betydning for jernbanesikkerheden, skal have en gyldig helbredsgodkendelse udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Genveje

Indberet sikkerhedsmæssige fejl på jernbanen

Infrastrukturforvaltere, jernbanevirksomheder og andre virksomheder med sikkerhedscertifikat skal rapportere konstaterede sikkerhedsrisici i forbindelse med fejl eller svigt i konstruktion eller funktion af teknisk udstyr.

Mulighed for administrativ fornyelse af helbredsgodkendelse

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har som følge af den nuværende ekstraordinære situation relateret til coronavirussen besluttet, at der kan udstedes administrative fornyelser af helbredsgodkendelser.

Seneste nyt på jernbaneområdet

Udgivet

08/02/2021

Nyhed

Påbud om supplerende sikkerhedsforanstaltninger ved transport af trailere på lommevogne

Styrelsen har den 5. februar 2021 udstedt et påbud til jernbanegodsvirksomhederne om supplerende sikkerhedsforanstaltninger...
Læs mere